• Home
  • diner
  • Glutenvrije fritatta van groene asperges en erwtjes met een groene salade

Glutenvrije fritatta van groene asperges en erwtjes met een groene salade

  • 65 minuten
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Deze fritatta is gemaakt van kikkererwtenmeel en is dus glutenvrij. Samen met de groene salade van babyspinazie en ijsbergsla met de kalamataolijven, een heerlijk gerecht voor de lunch of als avondeten.

Steps

1
Done
31 minuten

Meng in een blender het kikkererwtenmeel, water, de olijfolie, edelgistvlokken en een snuf zout en zet circa 30 minuten weg.

2
Done
3 minuten

Snijd de ui en de groene asperges. Zet de groene asperges apart. Bak de ui met de erwtje, de hindoestaanse curry poeder en de tamari.

Verwarm de over voor op 200 graden.

3
Done
10 minuten

Snijd de ijsbergsla, de babyspinazie, de kalamata-olijven, de daslook bladeren en de jalapenopepers. Doe alles in een grote kom en voeg de kappertjes er aan toe. Doe het citroensap en de citroenolijfolie er over heen en spatel door elkaar.

4
Done
32 minuten

Pak een tarte tatin pan. Doe er pakpapier in. Doe het ui mengsel en de groene asperges erin. Doe het kikkererwtenbeslag er over heen en spatel alles goed door elkaar heen.
Zet de tarte tatin pan in de oven en bak de fritatta in 30 minuten zodat deze mooi droog is.

5
Done
2 minuten

Serveer de fritatta met de salade op een grote plank en versier de fritatta met de daslookbloemen en verse koriander.

Eet smakelijk!

Marieke

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Açai bowl
next
Regenboog kikkererwten quiche

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.