Kerala rode jackfruit curry

  • 30 minuten
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Een recept door onze gast blogger Anika uit het Verenigd Koninkrijk. “100% veganistisch en volledig vers! 🌿🌿🌿 Dit is mijn eigen recept. try it you’ll love it!”

En met een goede curry komt een goede wijn. Welke wijn kun je combineren met deze curry?

  • Riesling: Duitse, Oostenrijkse, Australische en Nieuw-Zeeland rieslings kunnen allemaal.
  • Chardonnay, met name de fruitige stijlen of blends met druiven zoals Semillon, Chenin en Colombard. Chardonnay zonder of met licht eiken, zoals die uit Australië of de koelere delen van Californië hebben genoeg body voor romige curry’s.
  • Gewürztraminer. Als je het niet erg vindt om bloemige en aromtische wijnen te drinken, probeer dan Gewürztraminer.

Steps

1
Done
7 minuten

Hak de uien, de knoflook en de gember. Bak de uien, knoflook, gember, mosterdzaad, kruidnagels, kaneelstokje en curryblaadjes 5 minuten in kokosolie.

2
Done
5 minuten

Voeg chili, kurkumapoeder, chilipoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, garam masala, kaneelpoeder en de ingeblikte tomaten toe en bak deze mee voor een verdere vijf minuten.

3
Done
2 minuten

Verwijder de curryblaadjes, het kaneelstokje en de kruidnagels. Mix het geheel met behulp van een staafmixer.

4
Done
4 minuten

Doe het mengel terug in de pan en voeg de jackfruit toe. Laat het geheel 4 minuten sudderen.

5
Done
12 minuten

Voeg kokosmelk, zout, peper en suiker toe. Let het geheel op een zacht vuur niet langer dan 10 minuten sudderen. Voeg de kokosvlokken, amandelvlokken en de verse koriander toe en laat deze 2 minuten mee sudderen.

6
Done

Tip: ga niet overboord met de gemalen specerijen. Ik heb hooguit een kwart theelepel aanbevolen voor elk.

Anika

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Groentelasagna
next
Havermout banaan pannenkoek

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.