• Home
  • diner
  • Oosterse gewokte witte asperges met erwtjes, cashewnoten en zwarte rijst

Oosterse gewokte witte asperges met erwtjes, cashewnoten en zwarte rijst

  • 15 minuten
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Het klassieke gerecht voor witte asperges wordt gemaakt met botersaus. Deze versie is verrassend anders, vegan en super gezond!

Steps

1
Done
5 minuten

Schil de asperges en snij 2 cm van de onderkant af. Snij de asperges schuin in stukken. Was de egyptische ui en snij deze in kleine ringetjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak deze fijn. Pel de knoflook en de gember en hak deze ook fijn.

2
Done
5 minuten

Breng water aan de kook. Kook de aspergestukjes (niet de kopjes!) even voor in water met zout totdat ze beetgaar zijn.

3
Done
5 minuten

Verhit de olie in de wok en fruit hierin de knoflook, rode peper en gember. Schep dan erwtjes en ui erdoor. Roerbak alles 4 minuten. Voeg de asperges, ketjap en tamari toe en laat alles nog 3 minuten met een deksel op de wok. Schep op het laatst de cashewnoten erdoor.

Marieke

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gewokte groene asperges en zeekraal
next
Groentelasagna

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.