• Home
  • diner
  • Oosterse salade met ijsbergsla, courgette, tomaat, tempeh en snijbonen

Oosterse salade met ijsbergsla, courgette, tomaat, tempeh en snijbonen

  • 20 minuten
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Heerlijke oosterse salade met gemarineerde tempeh, ijsbergsla, courgette, taugé, snacktomaatjes, paprika en snijbonen. Lekker als lunch of als maaltijdsalade voor ‘s avonds.

Steps

1
Done
5 minuten

Breng 300 ml water aan de kook. Snij de sperziebonen in stukjes van 1 cm. Als het water kookt doe de sperziebonen erin en blancheer voor 2 minuten. Haal de sperziebonen er uit en zet ze apart.

2
Done
5 minuten

Snijd de tempeh in blokjes en bak deze in de olijfolie. Blus de de tempeh na 30 seconden met de tamari en laat deze doorbakken tot ze mooi goedbruin zijn.

3
Done
10 minuten

Snij de courgette met de spirelli in mooie lange slierten. Snijd de snacktomaten door midden. Snijd de paprika met de mandolien in dunne plakjes. Snij de ijbergsla.

4
Done
2 minuten

Meng de sesamolie, met de ketchup, de rijstazijn en sambal badjak en het water tot een mooie gladde saus. Gebruik deze als dressing.

5
Done
3 minuten

Pak twee borden. Verdeel de sla, de groentes en de tempeh over de borden. Verdeel de dressing over de twee borden en besprenkel de vorden met de witte sesamzaadjes en de amandelschaafsel.

Eet smakelijk!

Marieke

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Bol de Açai
next
Taza de Acai

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.