• Home
  • bites
  • Vegan bosbessen kwarktaart met aardbeien, aalbessen, blauwe bessen en frambozen

Vegan bosbessen kwarktaart met aardbeien, aalbessen, blauwe bessen en frambozen

  • Medium

Ingredients

Directions

Als het zonnetje begint de schijnen en de temperatuur weer wat warmer wordt, is het tijd om te genieten van een frisse, lekkere vegan kwarktaart. Boordevol vitamines en heerlijk fris. Lekker voor als je bezoek krijgt, maar ook prima te eten voor ontbijt of als lunch.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de koekjes in een keukenmachine en mix tot kruimels. Smelt de kokosolie en voeg deze toe en mix weer door. Pak een springvorm van 30 cm en vet deze met kokosolie in. Druk de koekjesmix in de springvorm met de achterkant van een lepen en met je vingers. Maak een mooi opstaand randje van 3 cm. Zet springvorm 10 minuten in de oven en haal hem er uit om af te koelen.

2
Done

Doe het agar-agar poeder samen met het water in een pan en breng langzaam aan de kook. Laat het 3 minuten op een zeer laag vuur koken. Blijf het mengsel constant roeren, zodat het niet gaat klonteren. Schenk het mengsel na 3 minuten in een kom en laat 2 minuten afkoelen.
Mix ondertussen de soja kwark, de citroenrasp, de kokosbloemsuiker, de vanillepoeder en de bosbessen in een keukenmachine. Voeg de agar-agar er aan toe en mix tot een mooie paarse massa.

3
Done

Schenk het paarse bosbessen mengsel vervolgens in de taartbodem en zet minimaal 4 uur in de koelkast, totdat deze mooi is opgesteven.

4
Done

Snijd de kroontje van de aarbeien en halveer ze. Decoreer de kwarktaart ververvolgens met de halve aardbeien, de frambozen, de blauwe bessen en de aalbessen. Versier de taart met de muntblaadjes.

Enjoy!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kokos chia pudding met mango en frambozen
next
Lauw warme aspergesalade

Add Your Comment