0 0

Açai bowl

  • 5 minuten
  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

Directions

Een recept van onze nieuwe gastblogger Ellen: Açai bowl. Açai is een kleine, donkerblauw tot paarse vrucht die inheems is in Brazilië, Peru en Suriname. De bes die ongeveer 2,5 centimeter groot is in doorsnee, groeit in grote trossen aan de açaipalm.Wist je dat açaibessen het hoogste aantal anti-oxidanten bevat? Dit gerecht ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens super gezond en vooral lekker!

Dit gerecht is gemaakt met granola. Wil je zelf granola maken? Hier is het granola recept.

 

 

Steps

1
Done

Snijd een banaan in plakjes, doe het in een plastic zakje en stop het in de vriezer.

2
Done
2 minuten

Doe de bevroren banaanstukjes, bevroren blauwe bessen, açaipulp of -poeder, amandelmelk, vanillepoeder en een ijsklontje in een blender en blend dit tot een gladde massa. Hier heb je wel een goede blender voor nodig die bevroren fruit en ijsklontjes kan blenden.

3
Done
3 minuten

Schenk het açaimengsel in een mooie kom en garneer met de toppings. Serveer de bowl meteen. Dan is het nog lekker koud en smaakt het net als ijs!

Ellen

Ik zal me even kort voorstellen. Mijn naam is Ellen en ik schrijf naast deze gastblog ook voor mijn eigen blog: 'Morning Rituals by Ellen'. Ik hou van koffie, ontbijten (het is mijn favoriete maaltijd van de dag), reizen, natuur, lezen, het creëren van (gezonde) recepten, schrijven en natuurlijk hou ik van de ochtend! Daarom ben ik mijn blog over morning rituals begonnen. Daarnaast vind ik het ook leuk om een dagje eropuit te gaan en nieuwe eetplekjes en koffietentjes te ontdekken. Vooral het concept ‘all-day breakfast’ spreekt mij erg aan. Ik woon in Hoorn (NH), maar ik werk in Amsterdam in een gezondheidswinkel met een juicebar. Ik vind voeding en gezondheid heel interessant, maar ik ben ook niet perse een health freak.  Wel ben ik bewust bezig met eten en vind ik het ook leuk om te experimenteren met verschillende "trends" als glutenvrij, vegetarisch, veganistisch en sommige "superfoods". Daarnaast geniet ik ook graag van een stukje taart of pizza. Ik hoop met mijn recepten jullie te inspireren en te laten genieten van heerlijk eten!

previous
Adas polo: rijst met linzen
next
Glutenvrije fritatta van groene asperges en erwtjes met een groene salade

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.