0 0

Adas polo: rijst met linzen

  • 43 minuten
  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

Directions

Een recept van onze gastblogger uit Teheran: Mandan Momeni. Een typisch Iraans veganistisch recept genaamd Adas Polo, wat betekent: rijst met linzen. Het ziet er heerlijk uit en smaakt zeker hetzelfde!

Steps

1
Done
20 minuten

Kook de rijst in een pan met kokend, gezouten water en kurkumapoeder. Als de rijst zacht is haal deze van het vuur en laat de rijst uitlekken. Zet de rijst apart.

2
Done
10 minuten

Kook in een andere pan de linzen tot ze zacht zijn.

3
Done
3 minuten

Hak de ui en bak de gesnipperde ui in een pan tot deze een gouden kleur heeft. Voeg de rozijnen toe en laat ze 2 minuten meebakken met de ui. Zet apart.

4
Done
3 minuten

Bak de dadels gedurende 3 minuten en zet apart.

Doe de saffraan in het water en laat deze weken.

5
Done
21 minuten

Doe de margerine in een koekenpan en laat deze smelten. Voeg de gekookte linzen, de gebakken rozijnen en ui en de gekookte rijst samen. Doe het saffraan water over de rijst en laat het 20 minuten op een laag vuur doorbakken.

6
Done
2 minuten

Verdeel de dadels over de rijst. Lekker met een salade.

Eet smakelijk!

Mandan Momeni

previous
Oosterse risotto met pompoen en courgette
next
Açai bowl

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.