• Home
  • diner
  • Ash reshte: een beroemd traditioneel Iraanse noodle soep
0 0

Ash reshte: een beroemd traditioneel Iraanse noodle soep

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Een recept van onze Iraanse gastblogger uit Teheran Mandan Momeni. Een beroemd traditioneel Iraans gerecht: Ash reshte. Reshte is een volkoren noodle. Het deeg bestaat meestal uit meel, water, zout en een ei. Het deeg wordt in een grote dunne cirkel uitgerold en een tijdje gedroogd. Het wordt vervolgens licht bebloemd, meerdere keren in accorde-stijl gevouwen en in reepjes gesneden, die vervolgens worden gescheiden. Aangezien reshte gemaakt wordt met ei, kun je deze vervangen met linguine of volkoren noedels. Voor dit recept gebruiken we in plaats van de traditionele resthe, vegan linguine.

 

Steps

1
Done

Kook de kidneybonen, kikkererwten en linzen in voldoende water. Als ze gaar zijn zet ze apart.

2
Done

Kook de spinazie, peterselie, koriander en prei in 1 liter water en laat ze volledig koken. Doe de linguine erbij een laat deze 10 - 15 minuten meekoken totdat het gaar is. Doe vervolgens de kidneybonen, kikkererwten en de linzen erbij en roer door elkaar. De soep is nu klaar.

3
Done

Bak de uien met de kurkuma in een pan met de olijfolie totdat deze bruin en glazig zijn. Verdeel de soep over 4 kommen. Verdeel de gebakken uien er over en top het af met de munt.

Eet smakelijk!

4
Done
previous
Bananenbrood met blauwe bessen en bramen
next
Mango rijstepap met kokos en banaan

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.