• Home
  • bites
  • Bananenbrood met blauwe bessen en bramen
0 0

Bananenbrood met blauwe bessen en bramen

  • 60 minuten
  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

Directions

Heerlijke powersnack: bijna geen vet en boordevol vitamines.

Steps

1
Done
2 minuten

Verwarm de oven op 200 graden.
Pak een cakevorm van 30 cm en leg er een bakpapier in. Snijd of knip het overtollige bakpapier weg.

2
Done
13 minuten

Meng het boekweitmeel, zout en kaneel in een kom.
Sniid de dadels in kleine stukjes. Doe deze met de amandelmelk in de magimix of een andere keukenmachine en mix tot een glad mengsel.
Voeg het het amandelmelkmengsel bij het meel. Prak de de bananen en doe deze erbij. Meng tot een glad beslag. Doe daarna de bessen en de bramen erbij. Meng deze er even goed door heen.
Pak een groot glas en de doe baking soda bij de azijn. Klop deze op totdat deze gaat schuimen. Doe deze door het beslag.

3
Done
45 minuten

Doe het beslag in de bakvorm en bak deze 40 - 45 minuten. Check met een prikker of het brood droog is. Als dat zo is, is je bananenbrood gaar en klaar om af te koelen. Laat het bananenbrood zeker een kwartier afkoelen voordat je het snijdt.

Marieke

previous
Falafel met tzatziki op een bed van aubergine, rucola en linzen
next
Ash reshte: een beroemd traditioneel Iraanse noodle soep

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.