0 0

Banoffee taart met dadels en amandelpasta

  • 30 min
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Vegan en glutenvrij Banoffee taartje.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed de springvorm met bakpapier
Doorsnee springvorm 10 cm

2
Done
2 min

Mix de boekweit, havermout, kaneel en zout in een blender of keukenmachine en mix tot een egaal mengsel.

3
Done
3 min

Bodem

Voeg vervolgens de kokosolie, ahornsiroop en het water toe aan het geheel en mix tot een deeg. Het deeg moet bij elkaar blijven wanneer je het tussen je vingers drukt, maar het moet niet te kleverig zijn. Voeg een beetje water toe wanneer het deeg te droog blijft.

4
Done
2 min

Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk goed aan met je vingers. Dit gaat het makkelijkste met licht vochtige handen.

5
Done
2 min

Maak vervolgens met een vork een aantal (ongeveer 20) kleine gaatjes in het deeg, zodat de lucht kan ontsnappen tijdens het bakken.

6
Done
14 min

Bak de taart in de voorverwarmde oven voor 12-14 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster voor ongeveer 15 minuten. Tijdens het afkoelen wordt de bodem steviger.

7
Done
10 min

Vulling

Voor de vulling ontpit je de dadels en laat je ze 5 tot 10 minuten in water weken

8
Done
3 min

Mix de dadels, amandelpasta, 1/4 banaan zout en vanillepoeder met een beetje water in een blender tot een glad mengsel.

9
Done
2 min

Besmeer de bodem met het mengsel.

10
Done
3 min

Topping

Voor de topping snijd je de bananen in plakjes en verdeel je ze gelijkmatig over de karamellaag. Druk de bananenplakjes voorzichtig aan.

11
Done
2 min

Bestrooi vervolgens met wat bosbessen en de fijngehakte pecannoten.

Smakelijk eten!

Marieke

glutenvrije-oosterse-sandwich
previous
Glutenvrije sandwich met oosterse champignons, paprika en tomaat
next
Granola

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.