0 0

Carrot cake

  • 60 minuten
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Een recept van gastblogger Wendy. Deze carrot cake is gemaakt met eieren. Dus deze versie is niet geschikt voor je als je vegan bent. Maar eet je als lacto-ovo-vegetariër wel ei, dan is dit een heerlijke cake.

Steps

1
Done
10 minuten

Klop de eieren goed los. Rasp de wortels en hak de walnoten fijn. Week de rozijnen in lauw water. Smelt de kokosolie. Meng alle ingrediënten (behalve die van de topping) samen in een grote kom.

2
Done
50 minuten

Zet nu 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Meng nu ook de roomkaas met de citroensap en honing. Haal de cake uit de oven en laat goed afkoelen op een rooster. Bestrijk de topping over de bovenkant van de cake. Garneer met een paar gehakte walnoten.

Smakelijk 

Wendy

Mijn naam is Wendy en ik woon in Zuid Limburg. Mijn hele leven draait al om eten, vooral lekker eten :) . Helaas merkte ik dit ook in mijn kleding en heb ik in 2015 besloten dat dit nu voor ééns en voor altijd anders moest. Ik ben toen een aantal kilo afgevallen en sindsdien veel bewuster geworden van gezond eten en leven (Tenminste 80% van de tijd). Ook ben ik steeds minder vlees gaan eten en vervang dit regelmatig voor vegetarisch of plantaardig eten. Het was dus ook een makkelijke optelsom om een foodblog bij te houden op Instagram. Mijn passie voor koken, recepten uitproberen en het maken van mooie foto's komen hier goed van pas. In één woord, een geweldige hobby! Meer informatie: http://www.wendelicious.nl https://www.instagram.com/w3ndelicious/

previous
Oosterse lunch met aspergebroccoli en gemengde noten
next
Thaise salade met spinazie, komkommer en aardbeien en vegetarische kipstukjes

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.