• Home
  • diner
  • Falafel met tzatziki op een bed van aubergine, rucola en linzen
0 0

Falafel met tzatziki op een bed van aubergine, rucola en linzen

  • 40 minuten
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Een heerlijke combinatie van de malse aubergine, de hartige linzen, het peperige van de rucola en de frisse tzatziki. Ik heb kant-en-klare falafel balletjes gebruikt. Maar je kunt deze natuurlijk ook zelf maken.

Steps

1
Done
35 minuten

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aubergine in plakken van een 0,5 cm dikte. Leg ze op bakpapier en bak ze in 30 minuten gaar. De aubergines moeten zacht zijn. Haal ze uit de oven en besprenkel ze met zout en peper. Zet apart.

2
Done
5 minuten

Doe de linzen in een pan met wat heet water en verwarm ze in 5 minuten. Bak de falafel in een koekenpan in een paar minuten in wat kokosolie. Giet de linzen af. Zet de linzen en de falafel apart.

3
Done

Doe de komkommer, knoflook, dille, sojayoghurt en het citroensap in een blender en mix deze kort. Doe de tzatziki in een kom. Mix de zout en peper met een lepel er door heen.

4
Done

Pak 2 borden. Verdeel de rucola, aubergine en de linzen over de borden. Leg de falafelballetjes er op. Pak een lepel en schep de tzatziki er over heen.

Eet smakelijk!

Marieke

previous
Oosterse groente ratatouille
next
Bananenbrood met blauwe bessen en bramen

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.