• Home
  • diner
  • Geroosterde truffelpolenta met geroosterde pastinaak en wortel
0 0
Geroosterde truffelpolenta met geroosterde pastinaak en wortel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

100 gram Polenta
1 bouillonblok
250 gram Pastinaak
400 gram Wortel
6 deciliter Water
10 gram Carpaccio di Tartufo
1 EL Grove mosterd
1 EL Sojayoghurt
1 TL Ahornsiroop
1 Sjalot
1 TL Tijm

Nutritional information

635
Calorien
11 gram
Eiwit
76 gram
Koolydraten
17 gram
Vezels
16 gram
Suiker
20 gram
Meervoudig onverzadigd vet
5 gram
Verzadigd vet
4 gram
Enkelvoudig onverzadigd vet

Geroosterde truffelpolenta met geroosterde pastinaak en wortel

  • Medium

Ingredients

Directions

Polenta wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken en is gemaakt van maismeel. Polenta en truffel is een geweldige combinatie. De truffelpolenta past perfect bij de zoete anijsachtige smaak van de pastinaak en de zoete smaak van de wortel.

Steps

1
Done
30 minuten

Truffelpolenta maken

Breng het water met een bouillonblok aan de kook. Zet het vuur laag. Voeg de polenta langzaam toe aan de bouillon en roer met een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Hak de Carpaccio di Tartufo fijn en voeg deze toe. Voeg zonodig water toe als de polenta te dik is.

Doe de polenta een een schaal en dek deze af met plastic folie. Zet de schaal in de koelkast en laat deze een kwartier afkoelen.

Als de polenta is afegkoeld haal deze dan uit te schaal en snijdt de polenta met een warm mes in blokjes.

2
Done
10 minuten

Groente snijden en marineren

Doe de olijfolie, sjalot en tijm in een bakje en meng deze door elkaar. Snijd de pastinaak en wortel in de lengte in grove stukken. Leg deze op bakpapier op een bakplaat. Doe het olijfoliemengsel er over heen en mix deze met je handen er goed door heen.

3
Done
45 minuten

Rooster de groenten en polenta

Zet de oven op 200 graden en verwarm de oven voor voordat je de groenten er in doet. Bak de groente in 45 minuten gaar. Haal de plaat elke 15 minuten uit en meng de groenten een keer door elkaar.

Leg de polenta na 30 minuten in de oven en bak deze 15 minuten mee.

Mix de sojayoghurt, de ahornsiroop en de mosterd in een bakje en zet deze apart.

4
Done
2 minuten

Opmaken

Maak de borden op en verdeel de dressing over de groenten.

5
Done

Enjoy!

Eet smakelijk :)

Marieke

pikante-wrap-pizza
previous
Pikante wrappizza
next
Libanees flatbread met tempeh, courgette en oesterzwammen, kiwi banaan smoothie en waterkefir

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.