• Home
  • diner
  • Gevulde bolcourgette met basmatirijst en vegan gehakt
0 0

Gevulde bolcourgette met basmatirijst en vegan gehakt

  • 25 minuten
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Een gerecht van gastblogger Wendy van @w3ndelicious: heerlijk gevulde (bol) courgette met een mengsel van basmatirijst en kruimgehakt van Vivera. 209 calorieën per persoon. De bolcourgette leent zich uitstekend om te vullen. Het kruimgehakt is 100% plantaardig, E-nummer vrij, vetarm en een bron van vitamine B12 en ijzer.  Ook bevat het veel proteïne!

Steps

1
Done
15 minuten

Voor verwarm de oven. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2
Done
25 minuten

Fruit de ui en knoflook in de olie. Meng er het gehakt doorheen en kruid met peper, zout en italiaanse kruiden. Hol de bolcourgette uit met een lepel. Of snijd de langwerpige courgette overlangs doormidden en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Meng de rijst samen met het gehaktmengsel en vul de courgette. Schuif nu 20 minuten de voorverwarmde oven in op 180 °C.

Smakelijk!

Wendy

Mijn naam is Wendy en ik woon in Zuid Limburg. Mijn hele leven draait al om eten, vooral lekker eten :) . Helaas merkte ik dit ook in mijn kleding en heb ik in 2015 besloten dat dit nu voor ééns en voor altijd anders moest. Ik ben toen een aantal kilo afgevallen en sindsdien veel bewuster geworden van gezond eten en leven (Tenminste 80% van de tijd). Ook ben ik steeds minder vlees gaan eten en vervang dit regelmatig voor vegetarisch of plantaardig eten. Het was dus ook een makkelijke optelsom om een foodblog bij te houden op Instagram. Mijn passie voor koken, recepten uitproberen en het maken van mooie foto's komen hier goed van pas. In één woord, een geweldige hobby! Meer informatie: http://www.wendelicious.nl https://www.instagram.com/w3ndelicious/

previous
Vegan salami pizza met groene salade
next
Mediterrane couscous salade

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.