0 0
Gobi dahl massala

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 uien
1 bloemkool
1 teen knoflook
1 TL olijfolie
1 cm verse kurkuma geraspt
1 EL garam masala kruiden
1 EL rode chilipoeder
200 gram rode linzen
750 ml water
1,5 bouillonblok
2 EL rozijnen
1 EL rijstbloem
3 EL kokosmelk
160 ml soya yoghurt
1 EL verse koriander

Gobi dahl massala

  • 18 minuten
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Dit gerecht is geinspireerd op het Indiase gerecht Aloo Gobi, maar dan zonder de aardappels (aloo). In plaats daarvan rode linzen (dahl). Volledig vegan en erg lekker met naan brood, Chapati of rijst.

Steps

1
Done
7 minuten

Snipper de uien en de knoflook. arsp de kurkuma en bak alles met de olijfolie tot de uien glazig zijn. Voeg de garam masalakruiden en de chilipooeder toe. Snijd de bloemkool in roosjes en doe deze erbij. Roer alles goed door elkaar zodat de bloemkool geel wordt van de kurkuma. Bak alles 4 minuten. Voeg wat water toe zodat het niet aanbakt.

2
Done
10 minuten

Voeg de linzen, de 750 ml water, de bouillonblokken en de rozijnen toe en laat het geheel inkoken tot de bloemkool gaar is. Bind het geheel met de rijstbloem. Voeg vervolgens de kokosmelk, en de soya yoghurt toe.

3
Done
1 minuut

opdienen

Dien het op met de verse koriander en 1 EL soya yoghurt als topping.

Marieke

Chiapudding-met-banaan
previous
Chiapudding met banaan

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.