0 0

Havermoutpap met appel, peer en moerbeien

  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Havermoutpap is een van mijn favoriete ontbijtjes. Heerlijk en ook nog eens supergezond. In havermout komen bijzondere vezels voor: beta-glucanen. Het zijn oplosbare vezels, die in de darmen veel vocht opnemen. En, ze binden cholesterol, galzouten en vetzuren. Door dat binden van cholesterol daalt het cholesterolgehalte van het bloed, en dan met name het ongunstige LDL-cholesterolgehalte. En als je een glutenallergie hebt kun je havermout gewoon eten. Het is namelijk glutenvrij!

Steps

1
Done

Voorbereiding

Rasp de kokos, appel en peer

2
Done

Havermout koken

Doe het water in een pan en doe de havermout er bij. Laat de havermout even weken en roer door de pan. Zet de pan op middelhoogvuur en breng de havermout aan de kook. Roer regelmatig. Het roeren zorgt er voor dat de havermout het vocht beter opneemt. Doe de kokos, appel en peer erbij. Doe de kokosbloemsuiker, koekkruiden, de moerbeien en de rozijnen erbij. Blijf roeren tot de havermoutpap een mooie zachte structuur heeft.
All done! Doe de havermoutpap in een kom en eet smakelijk!

Maarten

pompoen-risotto-paprika-salade
previous
Pompoen risotto en paprika tomaatsalade
next
Banaan en spinazie smoothie met granola dip

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.