• Home
  • diner
  • Jackfruit goulash met gebakken aardappels
0 0

Jackfruit goulash met gebakken aardappels

  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Hou je van stoofpotten? Dan is dit bijzondere gerecht van onze Belgische gastblogger Michelle Rauwoens voor jou! Vegan winterkost!

Steps

1
Done
5 minuten

Snij de ui, knoflook en paprika in stukken, niet te fijn. Zet een stevige stoofpot op een middelhoog vuur. Bak de ui en de look even glazig in enkele eetlepels olijfolie, doe er dan de paprika bij en zet het vuur wat zachter.

2
Done
15 minuten

Terwijl de groenten even aanstoven zet je een brede bakpan met anti-aanbaklaag op een middelhoog vuur. Warm hier ook wat olijfolie in op. Haal de jackfruitstukken uit de verpakking en spoel ze af in een vergiet, laat even uitlekken en snij dan de harde punten van de driehoekjes jackfruit af. Maak ze wat kleiner en verwijder ook de loskomende zaden. Roer de groenten even om en doe dan de jackfruit in de bakpan. Kruid met paprikapoeder, korianderpoeder, kurkuma, witte peper en wat zout. Laat even doorbakken tot het vruchtvlees er wat droger uitziet.

3
Done
30 minuten

Roer nog even in de groentenpot. Doe nu de sojasaus en siroop bij de jackfruitstukjes, deze versterken de smaak heel erg. Laat nog even bakken.

Roer de tomatenpuree door de groenten en laat een minuutje meekoken, zo verdwijnt de bittere toets. Dan mogen de andere tomaten en gebakken jackfruit erbij.

Voeg water met het bouillonblokje (of de verse groentenbouillon) toe, net als het zachte paprikapoeder, de tijm en de laurierblaadjes. De groenten moeten net helemaal onder het vocht staan. om de goulash in te dikken en de smaken nog wat te versterken, laat je de vloeistof nu een goed stuk inkoken. Roer regelmatig, je zal zien dat de jackfruit grotendeels in draadjes uit elkaar valt.

Als de saus goed dik is geworden kan je proeven en naar smaak zout en peper toevoegen. Roer om en zet het vuur uit.

4
Done
35 minuten

Schil de aardappelen en snij ze in niet te kleine stukken. Besprenkel de aardappelen met wat olijfolie en bestrooi ze dan met 1 el gedroogde thijm, Doe de aardappel stukjes in een vuurvaste schotel en laat deze in een voorverwarmde oven op 180 graden C gedurende 1/2 uur bakken. Nog even nakruiden met zout en peper naar smaak.

Michelle Rauwoens

Ik ben een foodblogger uit Peer in Belgie. Waarom ben ik gaan foodbloggen? Vooreerst is er die permanente drang om bij te leren. Het willen ontdekken, exploreren, en vooral blijven groeien op zowel culinair vlak als op persoonlijk vlak. Ik smijt me dus maar in een avontuur, op doorreis naar een culinaire zoektocht. Wie weet waar het me naartoe brengt, spannend toch? Steeds weer je grenzen verleggen, daar gaat het om. En verder nog gewoon omdat ik het graag wil en er plezier aan wil beleven. Dus bij deze, voilà, "be my guest, follow me, or not".

previous
Vegan vanille donuts
next
Geroosterde bloemkool met kappertjes

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.