0 0
Oosterse pompoensoep met papadum

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 pompoen
2 uien
1 teen knoflook
1 TL gember vers en geraspt
1 TL kurkuma vers en geraspt
1 EL hindoestaanse kerrie kruiden
0,5 citroengras vers
140 gram tomatenpuree
1 L water
2 groenten bouillonblok
1 EL olijfolie
1 EL koriander vers
3 Papadum punjabi

Oosterse pompoensoep met papadum

  • 54 minuten
  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Directions

Heerlijke Oosterse maaltijdsoep, die je ook als lunch kunt eten. Het beste is als alle kruiden vers zijn, maar je kunt ook poeder gebruiken. Vegan, smaakvol en supergezond!

Steps

1
Done
30 minuten

Soep maken

Snijd de ui en pompoen en fruit deze 2 minuten aan met de olijfolie. Voeg de knoflook, de gember, kurkuma en de hindoestaanse kerriekruiden toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak deze ook 2 minuten mee. Voeg vervolgens het water en de bouillonblokken en de citroengras toe en laat op laag vuur 20 minuten sudderen.

2
Done
20 minuten

Pureer de soep

Zet het vuur uit en laat de soep 15 minuten staan zodat alle ingredienten goed kunnen worden genomen in de soep. Haal het citroengras eruit en pureer de soep.

3
Done
2 minuten

Padadums maken

Papadums kun je bij de betere toko's kopen. Er zijn veel verschillende soorten. Bij deze soep hebben we de Indiase punjabi papadums gebruikt. Doe een papadum in de magnetron. Zet de magnetron op 1000 voor 35 seconden. Herhaal dit voor een tweede papadum.

4
Done
2 minuten

Opmaken

Knip de verse koriander met een kruidenschaar. Doe de soep in een kom. Doe de koriander erover en serveer met de papadum.

Marieke

bosbessenpannenkoeken-coulis-banaan
previous
Vegan bosbessenpannenkoeken met bosbessencoulis en banaan
omelet-vegan-ham-wortels
next
Vegetarisch omelet met veganistisch spek en wortels

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.