• Home
  • diner
  • Oosterse risotto met pompoen en courgette
0 0

Oosterse risotto met pompoen en courgette

  • 25 minuten
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Risotto kun je natuurlijk traditioneel maken, maar niets leuker om er mee te experimenteren. Vandaar deze oosterse versie. Met deze kruidenmix kun je gewoon niet fout gaan.

Steps

1
Done
20 minuten

Risotto maken

Snijd de uien en de knoflook en fruit deze met de olijfolie aan in een pan met een dikke bodem tot de uien glazig zijn. Voeg vervolgens de risotto toe. Schep de risotto er goed door heen. Voeg na minuut 300 ml water toe en de bouillon blok. Blijf de risotto goed doorroeren en voeg er water aan toe totdat de risotto zacht is en al het water door de risotto is opgenomen.

2
Done

Snijd de pompoen doormidden en haal de zaden eruit. Snijd de twee delen vervolgens in kleine stukjes. Bak de pompoen in een wok met een beetje olijfolie. Snijd de paprika's en de courgette in kleine stukjes en doe deze erbij. Schep om en laat 1 minuut mee bakken. Doe vervolgens de kruiden erbij met een beetje water. Laat het geheel bakken en schep het regelmatig om. In ongeveer 10 minuten is de pompen gaar. Haal de pompoem mix uit de wok en zet apart.

3
Done
5 minuten

Als de risotto klaar is doe je de pompoenmix erbij. Laat het gheel 5 minuten op een laag vuur doorsudderen en roer de risotto constant om. Na 5 minuten is alles klaar.

Eet smakelijk!

Maarten

previous
Vegan bananen ijs met rauwe chocolade
next
Adas polo: rijst met linzen

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.