• Home
  • diner
  • Parelgort met pompoen en rozijnen in tomatensaus
0 0

Parelgort met pompoen en rozijnen in tomatensaus

  • 40 minuten
  • Medium

Ingredients

Directions

Heerlijk en super gezond vegan recept voor als de dagen korter worden en het sneller donker wordt.

Steps

1
Done
25 minuten

Parelgort koken

Doe de parelgort in een pan en kook deze met voldoende water in 25 minuten gaar.

2
Done

Snijden

Snij de pompoen en ui en kleine stukjes.

3
Done
30 minuten

Pompoen tomatensaus maken

Pak een grote pan en zet deze op middelhoog vuur.
Doe de olijfolie in de pan en fruit de ui tot deze glazig wordt.
Doe de pompoen erbij en meng deze met de ui. Laat een paar minuten mee sudderen.
Doe de snacktomaten en de tomatenpuree erbij en voeg 50 ml water bij zodat het een mooie saus wordt.
Voeg de koekkruiden, de kerrie en de smoked paprika toe.
Voeg de rozijnen, het bouillonblok toe en de rest van het water erbij.
Laat het geheel 25 minuten door sudderen. Roer om de paar minuten de saus door.

4
Done

Opmaken van de borden

Pak twee grote borden. Verdeel de parelgort over de beide borden en doe de pompoen in tomatensaus er over heen. Verdeel de verse koriander over de twee borden.

Eet smakelijk!

Marieke

previous
Libanees platbrood met geitenkaas
spruitensalade-geroosterde-noten2
next
Spruitensalade met geroosterde noten en geitenkaas

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.