0 0

Regenboog kikkererwten quiche

  • 140 minuten
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Een recept van onze nieuwe Duitse gastblogger Eva, die een deel van het jaar in Nepal woont. Het ziet er verbluffend mooi uit!

Steps

1
Done
10 minuten

Meng alle ingrediënten samen voor het deeg een dag van te voren of ten minste 2 uur voordat je de quiche gaat maken. Roer alles met een garde. Als er een paar klonten in blijven zitten is diat niet erg want deze lossen wel op tijdens het inweken. Roer het deeg kort voordat je begint met de quiche. Er mogen nu geen klontjes meer in zitten.

2
Done
10 minuten

Neem de bevroren spinazie uit de diepvries. Verwarm de oven op 160 graden. Schil de rode biet en snijd deze in dunne plakjes van ongeveer 3 mm. Zet de rode bieten in een kom en meng met de azijn, bouillon en peterselie. Leg ze op bakpapier en zet het in de oven.

3
Done
125 minuten

Beleg de bodem met het mengsel van kikkererwten (ongeveer 1 cm). Zet de cakevorm op in de oven en wacht ongeveer 15 minuten voordat je de volgende laag maakt.

Als de taart blaren heeft, doorboor ze dan zachtjes en druk het aan. Bedek vervolgens de eerste laag van de quiche, met 2-3 lagen van rode biet en bedek deze weer met het deeg. De rode biet moet niet gaan zwemmen.

Laat de resterende rode biet plakjes op de bakplaat liggen en zet ze terug in de oven. Je kunt ze later gebruiken voor decoratie of gewoon eten als rode biet chips.

Leg de quiche in de oven voor nog eens 5 minuten voordat je weer een andere dunne laag (ongeveer 0.5 cm dik) toevoegd. Rasp de wortelen in de tussentijd.

Na de derde laag laat zet je de cakevorm ongeveer 10 minuten in de oven. Voeg daarna de geraspte wortelen toe en druk deze zachtjes aan en zet het in de oven voor nog eens 5 minuten. Voeg vervolgens een ander dun laagje deeg en bak nog eens 10 minuten. Als je spinazie nog steeds erg bevroren is, plaats deze op de bakplaat zodat deze sneller ontdooit.

Je kunt tussendoor de ui en de knoflook in dunne plakjes schillen. Leg de knoflook en de ui op de bakplaat. Schep de rode biet om. Check de groenten voor de rest van het bakken regelmatig. De rode biet blijft meestal in de oven tot het einde. Maar knoflook en uien zijn meestal sneller gaar en het slim deze wat eerder uit de oven te halen.

Wanneer er de 10 minuten voorbij zijn, maak een volgende laag met de spinazie en bedek het dun met de rest van je deeg. Als u teveel deeg over hebt, kun je er bijvoorbeeld pannenkoeken mee maken. Perfect geschikt als bijgerecht.

Wanneer de laatste laag is aangebracht, moet de quiche in de oven blijven gedurende 30 minuten. Zet de oven uit en laat de quiche in de warme oven gedurende 20 minuten rusten. Laat de quiche vervolgens afkoelen gedurende 10 minuten vóór het verwijderen van de springvorm. De quiche kan nu worden gegeten of later koud worden geserveerd of op een later tijdstip weer opgewarmd worden.

4
Done
5 minuten

Als je wilt kun je de afgekoelde quiche versieren. Ik heb de zijkant van de quiche besmeerd met hummus met een vochtige mes. Knip een paar repen van een wortel in de lengte met een peeler. Leg de plakjes wortel allen bovenop elkaar, zodat de punten in één richting wijzen en snijd het onderste stuk diagonaal. Vervolgens kun je de plakjes wortel rond de taart op een afstand van 2-3 cm vastplakken.
Leg bovenop een handvol sprouts en in het midden de geroosterde groenten.

Klaar, Bon appetit

Eva

My name is Eva, I work in the development-aid sector and I have been a vegetarian since I was 6 years old and vegan for 4 years. I love to bake and cook oil- and sugar-free healthy & tasty meals (and desserts?). I am originally from Germany but lived for a long time in Nepal, where I got to know a different kind of cuisine that is by its origin very vegan-friendly and healthy. That influenced my cooking style a lot. I bake German but cook Nepali ;) I hope you enjoy the following recipe. It’s a tasty chickpea Quiche, that sounds more complicated than it is. It’s a dish you can prepare once and enjoy the whole week. Perfect for the lunch box or as a protein-rich side dish for a salad.

previous
Glutenvrije fritatta van groene asperges en erwtjes met een groene salade
next
Kokos chia pudding met mango en frambozen

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.