• Home
  • diner
  • Spruitensalade met geroosterde noten en geitenkaas
0 0

Spruitensalade met geroosterde noten en geitenkaas

  • 30 minuten
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Heerlijke vegetarische maaltijdsalade. De salade is groot genoeg voor een maaltijdsalade. Ik heb nu gekozen voor een mango azijn, die wat zoeter is. Wil je meer frisheid? Kies dan voor een appelazijn.  Wil je de salade vegan maken? Laat dan de geitenkaas achterwege of gebruik vegan kaas, zoals bijvoorbeeld Jeezini.

Steps

1
Done

De spruiten

Zet een pan water op en doe de bouillonblok erin. Breng aan de kook.
Pel de spruiten tot je 500 gram hebt.
Fruit de knoflook tot deze net gaat verkleuren. Zet de knoflook apart.
Als de bouillon kookt, kook de spruiten 3 minuten. De spruiten moeten nog wel een bite hebben.
Doe de spruiten in een schaal en mix de knoflook, zout, peper, olijfolie, de azijn en de mosterd er door heen.
Zet de schaal 10 minuten in de koelkast om af te koelen.

2
Done

De noten en de geitenkaas

Doe de noten in de pan en verwarm ze zonder olie totdat ze beginnen de verkleuren. Haal ze van het vuur af en doe ze in een bakje.
Rasp de geitenkaas.
Mix de noten en de geitenkaas door de spruiten salade.

Eet smakelijk!

Maarten

Cebada perlada con calabaza y pasas en salsa de tomate
previous
Parelgort met pompoen en rozijnen in tomatensaus
boerenkool-banaan-smoothie
next
Boerenkool banaan smoothie

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.