0 0

Vegan bloemkoolcurry

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Een recept van onze gastblogger Yvonne Ufkes. “Voor dit heerlijke recept heb ik mij laten inspireren door het kookboek Easy Vegang van Julie.  Het is inderdaad een snel maar heerlijk recept. Deze heerlijke curry bevat verschillende groenten en kikkererwten.”

Thai red curry poeder van Jonnie Boer– Deze heb ik gekocht bij de AH en is echt een fijne kruiden mix, hier is geen zout aan toegevoegd. Wat zit er dan allemaal in? paprika, steranijs,komijnzaad,ui, knoflook, gember, cayennepeper, kardemom, korianderzaad, kruidnagels, basilicum, paprika-extract, laos, wortel.  Deze kruiden heb ik ook gebruikt voor deze Vegan-Curry.

Steps

1
Done
9 uur

Kikkererwten weken

Zelf gebruik ik alleen maar verse kikkererwten. In blik of pot hebben ze er vaak suiker, zout en e nummers aan toegevoegd. Ze moeten wel minimaal 8 uur weken voor een curry. Hoe langer ze weken hoe zachter ze worden. Zelf vind ik een bite wel lekker en week ik ze meestal 8 a 10 uur, zeker als ze ook nog mee pruttelen in de pan.

2
Done

Verwarm de olie in een pan en voeg hier de gesneden ui aan toe en laat dit even aanfruiten, voeg dan ook de bloemkoolroosjes er aan toe. Schil en snijd ondertussen de zoete aardappel in stukjes en voeg ook deze aan de pan toe. De kikkererwten mogen ook aan het geheel worden toegevoegd. Voeg alvast een deel (de helft van de kerrie en de helft van de thai red curry) van de kruiden toen en roer het goed door, laat dit alles even lekker stoven. Als de bloemkool en zoete aardappel gaar zijn voeg dan de courgette en tomaat in stukjes eraan toe. De laatste kruiden erbij en dan nog even een paar minuten lekker laten door pruttelen.

Yvonne Ufkes

k ben Yvonne Ufkes. Na ruim 20 jaar vegetariër te zijn geweest ben ik overgestapt naar de veganlifestyle. Ongeveer 7 jaar geleden ben ik gestart met een beautyblog, nadat ik jaren als visagiste gewerkt had. Op mijn beautyblog schreef ik ook veel over gezonde voeding en deelde ik regelmatig lekkere recepten. Er waren leuke partijen die graag met mij wilden samenwerken, maar dan zagen ze graag dat ik mijn beauty en food gedeelte uit elkaar trok en zo is vegafoodblog ontstaan. Vegafoodblog bestaat nu bijna een jaar en ik merk dat het veganisme steeds meer en meer aan het groeien is.

previous
Simpele quinoa salade
next
Oosterse lunch met aspergebroccoli en gemengde noten

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.