0 0

Vegan protein buddha bowl

  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

Directions

Een recept van gastblogger Lisa Boogaard: Vegan protein buddha bowl. Super healthy. vol met eiwitten en vitamines.

Steps

1
Done
25 minuten

Snijd het blok tofu in 3 grote plakken en bedek deze met keukenpapier. Leg hier een zwaar object op en laat dit 15 min zo staan om het vocht te ontrekken. Was ondertussen de quinoa en voeg hier 410 ml water aan toe. Kook de quinoa 8 minuten. Haal daarna de pan van het vuur en laat de quinoa daarna 10 minuten doorgaren. Snijd het stukje gember in tweeën en pers de helft in een bakje.

2
Done
25 minuten

Maak nu de marinade voor de tofu door in dit zelfde bakje de sojasaus, chilipoeder, sap van een halve citroen en een snuf knoflookpoeder toe te voegen. Snijd de tofu nu in blokjes. Giet vervolgens het marinade bakje leeg in een (diepvries)zakje en doe hier de stukjes tofu bij in. Laat dit 20 min trekken en schud het zakje af en toe. Kook ondertussen de bieten zo’n 20 min (deze zijn ongeveer gelijktijdig met de tofublokjes klaar), deze zijn gaar als je er met een vork in kunt prikken.

Lisa Boogaard

ik ben Lisa, ik kom uit Amsterdam en ik ben 21 jaar. Het liefst ben ik de hele dag met eten bezig, het is mijn grootste passie. Ik studeer voeding en diëtetiek en heb sinds augustus 2017 een foodblog: Lisa's food feed. Hierop plaats ik leuke receptjes en voedingsweetjes om zo hopelijk anderen ook te inspireren en enthousiast te maken over voeding :)

previous
Geroosterde bloemkool met kappertjes
next
Pittige hummus

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.