0 0

Vegan vanille donuts

  • Medium

Ingredients

Directions

Een gerecht van gastblogger Lieve Busschots: vegan vanille donuts.
“Ik heb laatst een donut bakvorm gekregen en die moest ik natuurlijk zo snel mogelijk uitproberen! Ik begin mijn eerste donutrecept maar basic met lekkere vanille donuts. Ik ben meteen al helemaal weg van het maken en versieren van donuts, dus er zullen zeker meer donut recepten aankomen! Het is zo makkelijk te maken en het ziet er hartstikke leuk uit. Dit zijn alleen wel baked donuts en niet gefrituurde! Dus de smaak gaat meer richting cake dan een ‘echte’ donut zoals wij die gewend zijn. Maar desalniettemin ziet het er wel super schattig uit en de smaak is goed, net als echte donuts ?

Steps

1
Done
5 minuten

Meng eerst de eetlepel chiazaadjes met drie eetlepels water en laat dit even dik worden. De chiazaadjes vervangen het ei maar geven ook een leuk vanille effect omdat het net vanille puntjes lijken ?

2
Done
25 minuten

Doe nu alle droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder en baksoda) in een kom en roer dit even door. Voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe (limoen/citroensap, chia-‘ei’, plantaardige melk en gesmolten boter. Meng dit goed tot je een mooi glad beslag hebt.

Zorg dat de temperatuur van de boter en melk niet te hoog is. Dus zorg dat de melk niet koud uit de koelkast komt en dat je de boter niet meteen vanaf het smelten in de kom gooit. Als dit verschil te groot is zal de boter namelijk gaan stollen. Ik warm zelf de melk altijd een klein beetje op in de magnetron.

Doe dit beslag in een donut bakvorm. Als je geen donut bakvorm hebt kun je deze ook zelf maken van een cupcake bakvorm zie hier een voorbeeld. Je kunt van dit deeg ook gewoon heerlijke cupcakes maken! Bak de donuts voor 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

3
Done

Nu is het tijd om je fantasie de vrije loop te laten! Versier de donuts zoals jij ze leuk vindt ?

Lieve Busschots

Ik ben Lieve (16 jaar) en ben sinds anderhalf jaar overgestapt naar een semi-vegan lifestyle vanwege allergieën. Ik heb me hier helemaal in verdiept en verbaasde me erover hoeveel mogelijkheden er zijn! Ik wil zoveel mogelijk van mijn tips met de buitenwereld delen om te laten zien dat vegan zijn helemaal niet zo ingewikkeld is als iedereen denkt! Op mijn blog www.myveggieveganway.com schrijf ik over travel, lifestyle en plaats ik een heleboel vegan receptjes. Van zoiets vervelends als een allergie heb ik toch mijn hobby kunnen maken!

previous
Spaghetti met geroosterde bloemkool en tofu
next
Jackfruit goulash met gebakken aardappels

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.