• Home
  • lunch
  • Vegetarisch omelet met veganistisch spek en wortels
0 0

Vegetarisch omelet met veganistisch spek en wortels

  • 10 minuten
  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

Directions

Dit gerecht is niet geschikt voor vegans maar wel voor lacto-ovo-vegetariërs. Deze lunch is leuk als een post-workout omdat het eiwitten, vetten en groenten oplevert!

 

Steps

1
Done
10 minuten

Ik begin eenvoudig met het bakken van veganistisch spek, voeg 2 eiwitten toe en 1 heel ei. Plaats een deksel op de pan zodat deze kan bakken zonder te kantelen. Voeg wat kruiden toe, zoals peper, zout en uienpoeder. Zet het vuur laag en laat het sudderen. Snijd wat wortels. Ik vond deze op een boerenmarkt. Wist je dat wortels oorspronkelijk geel, paars en wit waren? In de 17e eeuw werd een soort wortels ontwikkeld die hogere hoeveelheden bèta-caroteen bevatten, vandaar de oranje wortels! Voeg een scheutje witte truffelazijn toe en klaar. Genieten!

Maatje van Broeckhuysen

Ik zal mezelf eens voorstellen, ik ben Maatje van Broeckhuysen. Ook wel bekend onder mijn blognaam Freshdelishlifestyle. Ik ben momenteel een 22-jarige student aan de HAN, 2e jaar Food & Business. Ik ben al een tijdje aan het bloggen, voornamelijk gericht op het maken van heerlijke recepten. Van jongs af aan sta ik al graag in de keuken te bakken of koken. Hoewel ik dol ben op koken, wil ik niet dat het een fulltime bezigheid is. Ik heb een tijdje een eigen chocolaterie gehad maar wilde daarna toch graag een passende opleiding volgen. Er zijn nog veel meer leuke dingen in de wereld! De combinatie van mijn passie voor koken, honger om de wereld te verkennen en een positieve levenshouding uitstralen heeft geleid tot het beginnen van bloggen om zo met de wereld in contact te komen. Ik ben zelf niet vegetariër of veganist op dit moment. Wel voor bijna 10 jaar geweest maar ik ben nu flexitariër. Ik vindt het belangrijk de aarde in zijn waarde te houden zodat iedereen er nog jarenlang gebruik van kan maken. Op dit moment wil ik graag een professioneel influencer en promoter worden van verantwoorde en gezonde producten die ons lichaam en de aarde op een positieve manier beïnvloeden. Door te schrijven over mijn persoonlijke ervaringen als student, blogger, foodie en fotograaf laat ik iedereen graag een kijkje nemen in mijn leven. Deze inspiratie die ik opdoe deel ik graag, mijn grote wens is dat ik dit ooit kan doen op internationale schaal als ik ‘volwassen’ ben! Als je benieuwd bent naar de rest van mijn heerlijke recepten check dan snel mijn facebook site en volg me op instagram voor een dagelijkse portie verse, verantwoorde inspiratie .

oosterse-pompoensoep-papad
previous
Oosterse pompoensoep met papadum
Chiapudding-met-banaan
next
Chiapudding met banaan

Add Your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.